Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ:"Εσπασαν τα κοντέρ" Goldman, JPMorgan

Θεαματική αύξηση κερδών και εσόδων ανακοινώνουν μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, καθώς η εκτόνωση των μεγάλων απομειώσεων εξαιτίας της κρίσης και η συγκέντρωση δραστηριοτήτων αποφέρει καρπούς στους κολοσσούς της Wall.

ΗΠΑ:Εσπασαν τα κοντέρ Goldman, JPMorgan
Θεαματική αύξηση κερδών και εσόδων ανακοινώνουν οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, καθώς η εκτόνωση των μεγάλων απομειώσεων εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης και η συγκέντρωση των δραστηριοτήτων αποφέρει καρπούς για τους κολοσσούς της Wall Street.

Τα αποτελέσματα τόσο της Goldman Sachs όσο και της JPMorgan που ανακοινώθηκαν σήμερα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και έδειξαν εύρωστη ανάπτυξη της κερδοφορίας στο τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Οι περισσότερες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ανακοινώνουν αυτές τις ημέρες τα μεγέθη για το Q4 και διαμορφώνουν ένα σκηνικό όχι μόνο σταθερής βελτίωσης αλλά και εντυπωσιακής ανάκαμψης σε αρκετές περιπτώσεις, μετά τα πολύ δύσκολα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της Goldman Sachs σχεδόν τριπλασιάστηκαν στο δ΄ τρίμηνο, καθώς η αξία των ίδιων επενδύσεων της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ βάση ενεργητικών, συνέβαλε στην πρώτη χρονιά ετήσιας αύξησης εσόδων από το 2009.

Τα καθαρά κέρδη δ΄τριμήνου εκτινάχθηκαν στα 2,89 δισ. δολ. από 1,01 δισ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα καθαρά έσοδα του κολοσσού της Wall Street εκτινάχθηκαν 53% στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 στα 9,24 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν στα 2,83 δισ. δολ. ή 5,6 δολ. ανά μετοχή σε σχέση με 2,56 δολ. – 4,8 δολ. που περίμεναν οι αναλυτές. Τα καθαρά κέρδη από τόκους μειώθηκαν 9% ενώ η κερδοφορία στις επενδυτικές δραστηριότητες αυξήθηκε 64%.

Αύξηση 53% ανακοίνωσε η JPMorgan για τα κέρδη τέταρτου τριμήνου. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας βάση ενεργητικών διαμορφώθηκαν στα 5,69 δισ. δολ. ή 1,39 δολ. ανά μετοχή από 3,73 δισ. δολ. ή 0,90 δολ ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

Τα έσοδα της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας αυξήθηκαν 10% στα 23,7 δισ. δολάρια. Αναλυτές του Reuters περίμεναν κέρδη ανά μετοχή 1,16 δολάρια και έσοδα $ 24,2 δισ.

Ο CEO του ομίλου Jamie Dimon δήλωσε αισιόδοξος για το 2013. Το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της JP Morgan εμφάνισε κέρδη $ 2 δισ., υπερδιπλάσια από ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά σχεδόν στάσιμα σε σχέση με το γ' τρίμηνο

H Bank of New York Mellon, η μεγαλύτερη τράπεζα – θεματοφύλακας στον κόσμο, ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη δ΄ τριμήνου 23%, καθώς τα αυξημένα ενεργητικά πελατών τόνωσαν τα έσοδα.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 622 εκατ. δολ. ή 53 σεντς ανά μετοχή από 505 εκατ. δολ. ή 42 σεντς στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 54 σεντς ανά μετοχή.
 
Την περασμένη εβδομάδα, η Wells Fargo ανακοίνωσε αποτελέσματα εσόδων και κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Citigroup έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της αύριο, ενώ η Morgan Stanley, έκτη μεγαλύτερη τράπεζα, στις 18 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v